mojPresto centar | škola stranih jezika, tečaj engleskog, njemačkog, talijanskog, španjolskog, francuskog i drugih jezika za djecu i odrasle

škola stranih jezika, pripreme za državnu maturu, brzo čitanje i učenje Ulaz za korisnike

Tečajevi stranih jezika novi semestar! UPISI U TIJEKU!

Pozivamo Vas na upise u ON-LINE TEČAJEVE STRANIH JEZIKA! Stadnardni i poslovni tečajevi stranih jezika po FIRST MINUTE cijeni od samo 35,00 Eur/mj (263,71 kn) za prijavu putem naših internetskih stranica do 23.01.2023!

Učite od doma, učite putem interneta! Zaboravite na viruse, prometne gužve, putovanje do i od škole, loše vrijeme, plaćanje parkinga i druge neugodnosti! Družite se s učenicima iz cijele Hrvatske!

Nastava se održava 1 x tjedno po 2 šk. sata, a u cijenu je uključen 1 mjesec nastave. Radi malih grupa broj slobodnih mjesta je ograničen, stoga ne čekajte prijavite se ODMAH! Za prijavu kliknite OVDJE! Ili nas nazovite na 01 / 457 25 07.

Gdje se nalazimoKlikni ovdje za veću mapu

PRESTO CENTAR
Novačka 42
Zagreb
Hrvatska

Tel:  +385 1 457 25 07

Radno vrijeme za stranke:
10:00 - 13:00
17:00 - 19:00
Subotom ne radimo za stranke

 • Pogledajte naš blog
 • Pratite nas na Twitteru
 • Pratite nas na Facebooku
 • Prati nas na: 

Stupnjevanje znanja stranog jezika

  Presto centar - škola stranih jezika je uskladila sve tečajeve prema europskom kvalifikacijskom okviru i preporukama opisanima u dokumentu Vijeća Europe. Europski kvalifikacijski okvir (Common European Framework of Reference) opisuje znanje stranog jezika na šest cjelina (stupnjeva) koje smo podijelili na 10 semestara od po 60 šk. sati učenja.

 • Osnovni A1 stupanj: 1 semestar
 • Korisnik prepoznaje i koristi poznate svakodnevne izraze i vrlo jednostavne fraze koje se odnose na zadovoljavanje konkretnih potreba. Sposoban je predstaviti sebe i druge te postavljati i odgovarati na pitanja o sebi i drugima, kao npr. o tome gdje živi, o osobama koje poznaje i o stvarima koje posjeduje. Može voditi jednostavan razgovor pod uvjetom da sugovornik govori polako i razgovjetno te da je spreman pomoći.

 • Osnovni A2 stupanj: 1 semestar
 • Korisnik shvaća osnovni sustav glagolskih vremena te može razumjeti izolirane rečenice i često korištene riječi iz područja od neposrednog osobnog interesa (npr. jednostavne podatke o sebi i obitelji, informacije vezane za kupovanje, neposrednu okolinu, posao). Može komunicirati u jednostavnim i uobičajenim situacijama koje zahtijevaju jednostavnu i neposrednu razmjenu informacija o poznatim temama i aktivnostima. Može jednostavno opisati aspekte svog obrazovanja, neposrednu okolinu te sadržaje iz područja zadovoljavanja neposrednih potreba.

 • Srednji B1 stupanj: 3 semestra
 • Korisnik može razumjeti glavne misli jasnog, standardnog razgovora na poznate teme s kojima se redovito susreće na poslu, u školi, u slobodno vrijeme, itd. Može se snalaziti u većini situacija koje se mogu pojaviti tijekom putovanja kroz područje na kojem se taj jezik govori. Može proizvesti jednostavan vezani tekst na poznatu temu ili temu od osobnog interesa. Može opisati doživljaje i događaje i težnje te ukratko obrazložiti i objasniti svoja stajališta i planove. Može razumjeti glavne misli složenog teksta o konkretnim i apstraktnim temama, uključujući tehničke rasprave iz svog stručnog područja. Može komunicirati dovoljno točno i neusiljeno, što omogućuje normalnu interakciju s izvornim govornikom bez napora s ijedne strane. Može proizvesti jasan, detaljan tekst o velikom broju tema te objasniti svoja stajališta o nekoj aktualnoj temi navodeći prednosti i nedostatke različitih opcija.

 • Srednji B2 stupanj: 3 semestra
 • Korisnik može razumjeti složene, duže tekstove iz različitih područja i prepoznati implicitna značenja. Može se izražavati tečno i neusiljeno bez jako očitog traženja odgovarajućih izraza. Može fleksibilno i učinkovito koristiti jezik u društvenim, akademskim i poslovnim situacijama. Može proizvesti jasan, dobro strukturiran i detaljni tekst pokazujući da se uspješno služi jezičnim obrascima.

 • Napredni C1 stupanj: 1 semestar
 • Korisnik može bez poteškoća razumjeti gotovo sve što čuje ili pročita. Može sažeti informaciju iz različitih usmenih ili pisanih izvora, suvislo i jasno prenoseći argumente i činjenice. Može se izražavati neusiljeno, vrlo tečno i precizno te razlikovati i finije nijanse značenja čak i u složenijim situacijama.

 • Napredni C2 stupanj: 1 semestar
 • Korisnik strani jezik koristi tečno, prikladno i precizno - na razini izvornog govornika stranog jezika. Vrsni korisnik doslovce bez napora razumije sve što je pročitao ili čuo. Može se izražavati spontano, vrlo tečno i točno te je prilikom složenijih tema također u mogućnosti shvatiti i izraziti suptilne nijanse i značenja.

Iz fotoalbuma

PRESTO CENTAR - Kontakt informacije