mojPresto centar | pripreme za državnu maturu i prijemne ispite na fakultetima - matematika, hrvatski, engleski i dr. predmeti

škola stranih jezika, pripreme za državnu maturu, brzo čitanje i učenje Ulaz za korisnike

Pripreme za državnu maturu - UPISI U TIJEKU

Pozivamo Vas na upise u najbolje zagrebačke pripreme za državnu maturu! Presto centar vam nudi pripreme u malim grupama do 16 polaznika sa najboljim zagrebačkim profesorima!

Brzi start III - matematika, hrvatski, engleski po AKCIJSKOJ cijeni već od 90,00 Eur* za upise do 30.01.2024 (* za više predmeta, po predmetu, materijali uključeni u cijenu), Dođete li na upis sa prijateljem/icom Presto centar vam poklanja dodatnih 5,00 Eur popusta po predmetu!

Radi malih grupa broj slobodnih mjesta je ograničen, stoga ne čekajte prijavite se ODMAH! Za prijavu kliknite OVDJE! Ili nas nazovite na 01 / 457 25 07.

Gdje se nalazimoKlikni ovdje za veću mapu

PRESTO CENTAR
Novačka 42
Zagreb
Hrvatska

Tel:  +385 1 457 25 07

Radno vrijeme za stranke:
10:00 - 13:00
17:00 - 19:00
Subotom ne radimo za stranke

 • Pogledajte naš blog
 • Pratite nas na Twitteru
 • Pratite nas na Facebooku
 • Prati nas na: 

Učestala pitanja vezana uz državnu maturu

Državna matura najvažniji je ispit koji će odrediti daljnji tijek vašeg života! O njoj ovisi hoćete li do mirovine raditi dosadan i loše plaćen posao ili ćete moći izraziti svoju kreativnost i raditi zanimljive i dobro plaćene poslove.

Zato vam PRESTO CENTAR nudi najbolje zagrebačke pripremne tečajeve za polaganje državne mature.

Pomoću naše izrazito učinkovite i praktične PRESTO metode provjerit ćemo Vaše trenutno znanje tedetektirati slabe točke. Na taj se načine formira program u potpunosti prilagođen Vašim potrebama koji će u najkraćem roku omogućiti uspješno savladavanje državne mature i dobivanje najboljih ocjena kako biste ostvarili krajnji cilj - upis na željeni studij. Zadnje novosti vezano uz državnu maturu možete pronaći na našoj facebook stranici maturanti.pripreme.2021

 

 • ŠTO JE DRŽAVNA MATURA?

Državna matura je obvezni završni ispit koji učenici srednjih škola polažu na kraju obrazovanja.

 • KOJI JE CILJ DRŽAVNE MATURE?

Do sada je svaka srednja škola imala zasebne maturalne ispite koji nisu bili standardizirani te se u nekim školama zahtijevao niži, a u nekim viši nivo znanja maturanata koji bi na kraju bili ocijenjeni istim ocjenama. Tako se tako nije mogla dobiti realna ocjena znanja. Cilj državne mature je standardizirati maturalne ispite i dobiti kvalitetne i objektivne rezultate uspjeha maturanata svih hrvatskih srednjih škola.

 • ZAŠTO JE VAŽNO POLOŽITI DRŽAVNU MATURU S NAJBOLJIM OCJENAMA?

Ocjene s državne mature pratit će vas cijeli život. Ovisno o uspjehu u srednjoj školi i ocjenama dobivenim na državnoj maturi moći ćete nastaviti besplatno školovanje na hrvatskim fakultetima, odmah ili u nekom drugom periodu u kojem se odlučite. 
Maturanti s nižim uspjehom neće imati mogućnost nastavka školovanja ili će se morati školovati uz plaćanje pune školarine. 

 • ZAŠTO JE VAŽNO NASTAVITI ŠKOLOVANJE?

Danas se u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, traži visokoobrazovana radna snaga, stručnjaci s područja računalstva, informatike, robotike, građevinarstva, strojarstva, ekonomije te profesori i akademici s različitih područja društvenih znanosti. Više nije dovoljno završiti srednju školu za dobivanje posla, a za dobro plaćen posao treba se potruditi više i imati fakultetsko obrazovanje.

 • ZAŠTO ODABRATI PRIPREME ZA DRŽAVNU MATURU U PRESTO CENTRU?

Tijekom dugogodišnjeg rada s maturantima na pripremnim tečajevima za razredbene ispite i stekli smo neprocjenjivo iskustvo te će Vam naše pripreme osigurati, osim ponavljanja srednjoškolskog gradiva, proširivanje znanja iz određenog predmeta. Presto centar se može pohvaliti i 85% uspješnošću naših polaznika koji su upisali željene fakultete s tim da su mnogi od njih bili i među prvih 10 na listama pojedinih fakulteta!
S obzirom da je na probnim državnim maturama više od 50% maturanata dobilo ocjenu 3 ili manju, još je bitnije ozbiljno se pripremiti za državnu maturu.

 • KOJI SU PREDMETI OBAVEZNI?

Dva obavezna predmeta koja će svaki maturant polagati na državnoj maturi su matematika i hrvatski jezik. Osim ta dva ključna predmeta, provjerava se i znanje stranog jezika ili latinskog ili grčkog, kao treći predmet. Koji ćete jezik polagati najviše ovisi o tome koji fakultet planirate pokušati upisati. 

 • KOJI SU PREDMETI IZBORNI?

Uz obavezne predmete maturant može dodatno polagati izborne predmete (biologiju, kemiju, fiziku, povijest, psihologiju itd.) koji će mu pomoći da dobije dodatne bodove pri upisu na određeni fakultet. Ovisno o tome koji fakultet planirate upisivati izborni predmeti su neobavezni ili obavezni.

 • ZAŠTO SE PRIPREMATI ZA IZBORNE PREDMETE?

Obavezne predmete će polagati svi maturanti te će svi biti bodovani iz istih. No, ukoliko želite upisati fakultet to neće biti dovoljno s obzirom da većina fakulteta obavezno ili dodatno boduje četvrti predmet, tako da vam znanje izbornog predmeta donosi dodatne bodove i prednost pri upisu.

 • TREBAM LI SE PRIPREMATI ZA A ILI B NIVO PREDMETA?

Za koji se nivo pripremati ovisi o izboru fakulteta koji želite upisati. Ukoliko ste sigurni da želite upisati neki fakultet i nemate nikakvih dvojbi niti ćete se predomisliti u zadnji tren učite nivo koji je potreban za taj fakultet. 
Naravno naša je preporuka da se pripremate za višu razinukako bi imali što veći izbor fakulteta na koje se možete upisati. 
Osim toga viša razina predmeta na državnij maturi se i više boduje, tj. ukoliko pokušate upisati fakultet koji zahtjeva nižu razinu, a vi imate položenu višu vrlo je velika vjerojatnost da ćete dobiti više bodova čak iako niste maturirali s najboljom ocjenom.

 • KAKO DOBITI ČIM VIŠE BODOVA ZA UPIS NA FAKULTET?

Pri skupljanju bodova kroz državnu maturu važno je ispuniti sve četiri slijedeće stavke:

a) položiti obavezne predmete više razine
- viša razina predmeta bez obzira da li to fakultet zahtjeva se vrednuje više no niža razina

b) položiti osnovni izborni predmet
- osnovni izborni predmet je za neke fakultete i obavezan izborni predmet pa bez istog nećete moći upisati željeni fakultet

c) položiti jedan ili dva neobavezna izborna predmet
- neobavezni izborni predmeti su oni izborni predmeti za koje vam fakultet ostavlja izbor dali ćete ih ili nećete polagati na državnoj maturi, no donose dodatne bodove, a može biti jedan ili više predmeta

d) što bolje napisati specifičnu provjeru razine znanja na samom fakultetu

- provjera specifičnih znanja i vještina je poput nekadašnjeg razredbenog testa u određenoj grani, npr. neki fakulteti će zahtjevati polaganje testa inteligencije, dok će neki drugi zahtjevati neko drugo specifično znanje ovisno o smjeru koji želite upisati

Ukoliko ne uspijete ispuniti ove stavke barem sa dobrom ocjenom za vas će vrata pojedinih fakulteta biti zatvorena, s toga budite mudri i dobro se pripremite. 

 • GDJE MOGU PROVJERITI REZULTATE PROBNE DRŽAVNE MATURE?

Puni rezultati probne državne mature nalaze se na službenim stranicama Ministarstva znanosti obrazovanja i športa, a presjek rezultata je objavio i Jutarnji List.

 • KOJI FAKULTET ODABRATI?
Pri izboru fakulteta pomoći će vam vodič za buduće studente Sveučilišta u Zagrebu. Više informacija možete saznati ovdje.

*više detalja o državnoj maturi možete doznati na stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i portalu o državnoj maturi

Iz fotoalbuma

PRESTO CENTAR - Kontakt informacije